Project Info

Title
Private Residence – Oirschot

Size
Various

Material
Various

Finish
Various

About

Een idyllisch landgoed net buiten Eindhoven.

Als onderdeel van een opdracht voor de volledige transformatie van een privéwoning, deden we ingrepen in het bestaande pand en produceerden we een reeks op maat gemaakte objecten. Het idyllische landgoed ligt net buiten Eindhoven, met rivieren in het noorden, bomen in het oosten en westen, graslanden en wegen in het zuiden, en verder omringd door eigendommen die iconisch zijn voor het gebied.

Het interieur van de woning voelde, ondanks het volume, niet ruimtelijk aan. Middels een paar simpele architectonische ingrepen hebben we enorm veel openheid gecreëerd. Smalle dichte deuren hebben plaatsgemaakt voor op maat gemaakte staal en glas puien die de verschillende ruimtes aan elkaar verbinden. Ook hebben we een deel van de verdiepingsvloer uitgebroken waardoor het leefgedeelte een prachtig hoge ruimte wordt waar de traditionele dakspanten mooi zichtbaar zijn. Het gedeelte van de verdiepingsvloer dat overblijft vormt ook direct een vide waardoor er ook een verbinding tussen boven en beneden ontstaat.

We hebben dit traditionele pand een hedendaags karakter gegeven en voorzien van alle gemakken van deze tijd om het wooncomfort te vergroten. Zo is er een volledig nieuwe kookeiland geplaatst tussen de oude keuken en de woonkamer. In de hal van de woning hebben we een unieke deur gerealiseerd. Deze werkende kluisdeur biedt toegang tot de garderobe van de woning. Ook hebben we unieke interieurelementen ontworpen en geproduceerd zoals een eettafel, twee plafondlampen, en een shutter systeem waarmee de lichtinval geregeld kan worden. Deze op maat gemaakte stukken maakten dit een project waarbij architectuur, interieur en product gelijk worden behandeld, om een ​​samenhangend geheel te creëren.